De beste zonnepanelen offerte

Installateurs in jouw regio

Ontvang binnen 1 minuut concurrerende offertes uit jouw regio.

Onafhankelijke advies

Een persoonlijke adviseur van Xperty helpt jou bij het vinden van de beste leverancier.

Inclusief schouw en installatie

De offertes zijn inclusie alles en zonder onverwachte kosten achteraf!

Zonnepanelen installateurs in jouw regio

Waarom onnodig te veel betalen?

Gecertificeerde installateurs in jouw regio
Altijd de beste deal
Ontvang gemiddeld 4 offertes
100% vrijblijvend

Wat klanten zeggen over Xperty

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind het altijd fijn om verschillende offertes te vergelijken, maar ik wist niet goed bij welk bedrijf ik dat moest doen. Via Xperty kreeg ik binnen 24 uur al mijn eerste offerte. Echt super!

Dirk van Dijk

Ontvang gemiddeld 4 offertes uit jouw regio

Is zonnepanelen kopen nog wel rendabel?

Het opwekken van zonne-energie door middel van zonnepanelen is een milieuvriendelijke manier om een lagere stroomrekening te krijgen. Naast het kopen van zonnepanelen kan je ook zonnepanelen huren of leasen. Dit zijn beide ook duurzame en simpele manieren om je eigen stroom op te wekken en dat zonder grote investering!

Het huren van zonnepanelen is gemiddeld wel duurder dan kopen, maar zorgt ervoor dat jij geen grote investering hoeft te doen waardoor je ook minder grote risico’s loopt. Tevens kost geen zonnepanelen nemen je altijd meer dan zonnepanelen huren, omdat je altijd meer gaat besparen dan dat je moet betalen.

Kosten zonnepanelen

Het materiaal van zonnepanelen is de grootste kostenpost. De kosten waar vaak op bespaart kan worden zijn de arbeidskosten of de goedkopere inkoop van de leverancier. Door goed te oriënteren tussen de verschillende installateurs kom jij er achter welke installateurs de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Vaak is het dan ook verstandig om de panelen te kopen bij een groot bedrijf. Deze kopen de panelen namelijk groot in waardoor jij minder betaalt per paneel.

Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

De prijzen van zonnepanelen kunnen ontzettend variëren van €5.000 tot €13.500 of zelfs meer. Dit is natuurlijk erg breed geschat en afhankelijk van; de installateur, jouw situatie, de hoeveelheid panelen en wat voor merk panelen je neemt. Vraag daarom verschillende offertes op maat aan om er achter te komen wat jij moet betalen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel energie je zonnepanelen moeten genereren voor je huis, kijk je naar de energierekeningen uit het verleden. Maak een berekening met laag wattage (150W) en hoog wattage (370W) om variabelen zoals het weer of schaduwvorming in te dekken. Zorg er voor dat het lage wattage net onder je gemiddelde verbruik zit, want hierdoor weet je zeker dat je niet onnodig teveel gaat opwekken. Houd er ook rekening mee dat de grootte van je dak en de hoeveel zonlicht van je dak krijgt per jaar.

Wil je precies weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Dan is het verstandig dat er één of meerdere specialisten langs komen. Deze kunnen samen met jullie naar de belangrijkste factoren kijken en een berekening op maat maken.

Het verschil tussen een serie- of parallel systeem?

Zonnepanelen hebben twee aansluitingen en deze systemen hebben beide voor- en nadelen. Per situatie kan het verschillen welk systeem het beste is. Een parallel systeem is altijd een stuk duurder, maar is dus niet altijd de beste oplossing! Lees je daarom goed in om te voorkomen dat je onnodige te veel betaalt.

Serie geschakeld systeem

Bij een serie geschakeld systeem zijn de panelen stuk voor stuk aan elkaar verbonden. De stroom die wordt opgewekt loopt de gehele kring door voordat de stroom bij de omvormer komt. Deze installaties zijn gemiddeld een stuk goedkoper in vergelijking met een parallel systeem. Het nadeel is dat wanneer één paneel niet meer werkt door bijvoorbeeld schaduw, dan stopt de gehele installatie. Wanneer je kiest voor voor een serieel systeem is het dus belangrijk dat je geen last hebt van schaduw op je dak.

parallel geschakeld systeem

Bij een parallel geschakeld systeem zijn de panelen niet direct met elkaar verbonden maar zitten er power optimizer of micro omvormers tussen. Hierdoor levert ieder zonnepaneel zijn eigen stroom aan de omvormer, waardoor je bij een kapot paneel niet gelijk al je stroom verliest.

Verschillende soorten zonnepanelen

Momenteel zijn er vier soorten zonnepanelen te krijgen op de markt. Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk dat je goed gaat oriënteren welke soort het meest geschikt is voor jouw dak én situatie.

Monokristallijne zonnepanelen

Deze panelen zijn tegenwoordig vaak zwart, maar kunnen ook donker blauw zijn. De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit maar één kristal. De panelen zijn duur, maar hebben wel een erg hoog rendement per m2. Als je niet veel ruimte hebt of je wilt het maximale uit je dak halen dan zijn monokristallijne zonnepanelen de panelen voor jou!

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn vaak blauw, maar worden tegenwoordig steeds vaker in het zwart geleverd. De zonnecellen in een polykristallijne zonnepaneel bestaan uit meerdere onregelmatige op elkaar aansluitende kristallen. Polykristallijne zonnepanelen zijn relatief goedkoop, maar hebben een lager rendement per m2 in vergelijking met Monokristallijne panelen. Deze panelen zijn dan ook geschrikt voor mensen die weinig stroom verbruiken.

Amorfe zonnepanelen

Amrofe zonnepanelen, ook wel dunne-film zonnepanelen genoemd, hebben vaak een donkergrijze of zwarte afwerking. De amorf zonnecellen bevatten geen kristallen, hierdoor zijn de platen erg buigzaam en geschikt voor de verschillende type daken. Deze panelen werken extra goed bij diffuus licht, dus op een bewolkte dag zijn deze panelen rendabeler dan de andere panelen. De dunne-film zonnepanelen zijn ontzettend goedkoop, maar wekken wel minder energie op. Wil je weinig investeren en is je verbruik niet heel hoog, dan zijn deze panelen een slimme keuze.

Glas-glas zonnepanelen

De naam zegt het eigenlijk al, deze panelen bestaan geheel uit glas. De zonnecellen zijn volledig ingesloten met glas en hierdoor extra sterk. Deze panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals hagel en harde windstoten. De levensduur van glas-glas zonnepanelen ligt ook ruim boven de 40 jaar, dit is veel hoger dan de andere panelen. Glas-glas panelen zijn redelijk duur, maar zijn van hoge kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Hierdoor is dit een verstandige investering als je lang wilt genieten van zonne-energie.

Terugverdientijd zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is vaak vrij groot. Meestal gaat het voor een zonnepanelen set al snel om duizenden euro’s. Gelukkig is investeren in zonnepanelen vaak eenmalig, alleen moet de omvormer na 10 tot 15 jaar vervangen worden. De zonnepanelen verdienen zichzelf in een aantal jaar terug. Maar hoeveel jaar precies? Dat hangt van verschillende factoren af. Een aantal zaken waar het van afhangt zijn bijvoorbeeld de soort panelen, de hellingshoek van het dak, de locatie, jouw verbruik, de grootte van de investering en het stroomtarief.

Gemiddeld gezien ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. De levensduur van zonnepanelen ligt rond de 25 jaar, dit houdt in dat je nog circa 20 jaar gratis stroom hebt.

Terugverdientijd zonnepanelen berekenen

Ben jij benieuwd hoelang het duurt voordat jij je investering hebt terugverdiend en wat jouw opbrengst zal zijn. Vraag dan binnen 1 minuut verschillende offertes op uit jouw regio en kom er achter!

Bespaar tijd

Betrouwbare installateurs

100% vrijblijvend

Altijd in jouw regio

1
Aanvragen deze maand

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind het altijd fijn om verschillende offertes te vergelijken, maar ik wist niet goed bij welk bedrijf ik dat moest doen. Via Xperty kreeg ik binnen 24 uur al mijn eerste offerte. Echt super!

Dirk van Dijk

Binnen 24 uur

Binnen 24 uur ontving ik de eerste offerte al. Uiteindelijk de dakkapel laten plaatsen via één van de aangesloten aannemers en aardig wat geld bespaard

Jan de Wilde

Top service

Meerdere offertes ontvangen van bouwbedrijven uit de buurt die we niet kenden. Een mooie erker laten bouwen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Fam v.d. Veen

Veelgestelde vragen zonnepanelen

Wij sturen je aanvraag naar maximaal 4 bedrijven. Je persoonlijke Xperty adviseur beoordeelt elke aanvraag individueel en zoeken naar de beste match. Wanneer wij een leverancier hebben gevonden die voldoet aan jouw wensen, sturen wij de aanvraag door en jij ontvangt hier een bevestiging van. De leverancier reageert vervolgens zo snel mogelijk met een persoonlijke offerte op maat.

Doorgaans ontvang je binnen 24 uur al de eerste offerte. Echter kan het voorkomen dat een leverancier meer informatie nodig is om een offerte op maat te kunnen maken. De leverancier zal dan eerst telefonisch contact opnemen om de aanvraag te bespreken en zal o.b.v dit gesprek een offerte uitbrengen. Wanneer je denkt dat er iets is fout gegaan kan je altijd contact opnemen met info@xperty.nl.

Wanneer je via Xperty een offerte aanvraag doet, is dit altijd vrijblijvend en gratis. Je zit nergens aan vast en kan er altijd voor kiezen om niet in te gaan op de ontvangen offertes. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Het is mogelijk om de aanvraag te veranderen of te annuleren, wanneer de aanvraag nog niet is verzonden. Wanneer de aanvragen al verzonden zijn kan je het best rechtstreeks contact opnemen met het desbetreffende bedrijf. Deze kan je vervolgens verder helpen en een aangepaste offerte maken.

Wat klanten zeggen over Xperty

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind het altijd fijn om verschillende offertes te vergelijken, maar ik wist niet goed bij welk bedrijf ik dat moest doen. Via Xperty kreeg ik binnen 24 uur al mijn eerste offerte. Echt super!

Dirk van Dijk

Binnen 24 uur

Binnen 24 uur ontving ik de eerste offerte al. Uiteindelijk de dakkapel laten plaatsen via één van de aangesloten aannemers en aardig wat geld bespaard

Jan de Wilde