Isolatie offertes vergelijken in jouw regio

banner-02

1. Plaats je aanvraag

Plaats hier je opdracht en geef zo gedetailleerd mogelijk door wat er moet gebeuren. Wij sturen deze aanvraag naar de bedrijven uit jouw regio.

2. Ontvang offertes

De geschikte bedrijven nemen meestal binnen 24 uur contact met jullie op om alle wensen te bespreken. Zodra alles duidelijk is ontvang je concurrerende offertes.

3. Kies de beste deal

Vergelijk de verschillende offertes met elkaar en kies voor de deal die aansluit bij jullie wensen.

Installateurs in jouw regio

Waarom onnodig te veel betalen?

Altijd de beste deal
Gecertificeerde installateurs in jouw regio
Bespaar tijd
100% Vrijblijvend

Wat klanten zeggen over Xperty

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind het altijd fijn om verschillende offertes te vergelijken, maar ik wist niet goed bij welk bedrijf ik dat moest doen. Via Xperty kreeg ik binnen 24 uur al mijn eerste offerte. Echt super!

Dirk van Dijk

Ontvang gemiddeld 4 offertes uit jouw regio

Woning isoleren

Isolatie is één van de efficiënte manier om gas te besparen in huis, omdat isolatie je huis in de winter warm houdt en in de zomer lekker koel. Je hebt veel opties bij het aanschaffen van woningisolatie, dus hoe kan je deze isolatie offertes of isolatie mogelijkheden het beste vergelijken? 

Welke soorten isolatie zijn er?

Uiteraard zijn er verschillende soorten isolatie. Isolatie is overal mogelijk waar lucht kan ontsnappen. Dat kan bijvoorbeeld via: dak, ramen, deuren, vloeren en muren zijn. Hieronder lees je hoe dit kan worden geïsoleerd.

Muurisolatie

Een muur isoleren kan op 2 verschillende manier. Dit hangt af van het type muur dat je hebt. Zo kun je gebruik maken van:

Spouwmuurisolatie:

Spouwmuurisolatie is een erg goede oplossing om warmte te behouden. Er zit doorgaans een spleet tussen de binnen en buitenkant van de muur. Isolerende materialen worden in deze muur gespoten door geboorde gaten die vervolgens met cement worden gedicht. Hierdoor blijft de warmte binnen en hoeft de kachel minder aan.

Massieve muurisolatie:

Bij de massieve wanden kun je kiezen tussen binnenisolatie en buitenisolatie. Buitenisolatie bedekt meestal de hele gevel van je huis, daarom wordt het ook al snel gevelisolatie genoemd. binnenisolatie daarentegen wordt meestal alleen gebruik bij de binnenkamers

Materialen die gebruikt kunnen worden bij muurisolatie zijn; PUR, schuim, glaswol en EPS parels.

Dakisolatie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je dak te isoleren en dit kan zowel binnen als buiten. Zoldervloerisolatie en schuin dak isolatie gebeurt vanaf de binnenkant. Plat dak isolatie wordt via de buitenkant gedaan.

Schuin dak isolatie

Voor een schuin dak isolatie heb je keuze uit twee methoden. Zo kun je gebruik maken van de warm dak methode, hierbij wordt de buitenzijde van het dak geïsoleerd. Boven op de isolatie wordt een afdekking of waterkerende laag gemonteerd  zoals: epdm, rubber of roofing.

Bij de koud dak methode geldt het net andersom, hierbij wordt de binnenzijde van het dak geïsoleerd. Meestal wordt er dan gebruik gemaakt van Glaswol, rotswol of isolatiedekens.

Plat dak isolatie

Je hebt hier ook weer twee varianten. Zo heb je warm dak isolatie vanuit buiten en koud dak isolatie vanuit binnen.  Bij met de warm dak methode zijn minder nadelen, daarom wordt er tegenwoordig ook vaker gekozen voor deze manier van isolatie. Bij deze isolatievorm wordt de isolatie bovenop de dakbedekking gelegd.

Isolerende materialen voor een plat dak isolatie (koud) van binnenuit zijn; glaswol of steenwol. Deze materialen hebben helaas wel een lagere isolatiewaarde dan andere isolerende materialen.

Materialen die gebruikt worden van buitenaf (warm) zijn; PIR met glasvlies, Aluminium cachering, XPS, glaswol of afschot PIR platen.

Zoldervloer isolatie

Heb jij toevallig een zolder, maar wordt deze niet gebruikt als woon- of leefruimte, dan is zoldervloer isolatie misschien wel een optie. Er kan geen warme lucht ontsnappen via de zolder, waardoor de warmte langer in je huis blijft. Hier kan je de volgende materialen voor gebruiken: Glaswol, rotswol, isolatie platen, gespoten glaswol of PUR. Het verschilt per situatie welk materiaal je het best kan gebruiken.

Vloerisolatie

Je vloer isoleren kan op verschillende manieren. Zo kan je gebruik maken van je kruipruimte, of je vloer vanaf boven beginnen te isoleren. Kruipruimte isolatie kan gedaan worden door middel van binnenuit isoleren. Is je kruipruimte te klein, dan kan er alsnog geïsoleerd worden via deze wat kleinere ruimte. Mocht je helemaal geen ruimtes hebben onder de vloer, dan kun je er altijd nog voor kiezen om het vanaf boven te doen.

Kruipruimte isolatie

Als je kruipruimte goed toegankelijk is om zelf in te kunnen kruipen, vaak hoger als 45 cm, dan kan je deze van onder isoleren. Het voordeel van de kruipruimte isoleren is dat de vloer zelf geïsoleerd is. Hierdoor komt er geen direct contact tussen de vloer en de kou uit de kruipruimte.

De isolatiematerialen worden in de meeste gevallen vanuit de kruipruimte onder de vloer gespoten, soms gaat het ook met platen maar dit komt minder vaak voor. Materialen die hiervoor gebruikt worden zijn; PUR of EPS bij het spuiten en glaswol of rotswol bij het aanbrengen van platen.

Bodemisolatie

Als een kruipruimte te laag is, vaak is dat bij hoogtes onder de 35 à 40 cm, kan er gebruik worden gemaakt van bodemisolatie. Mocht de kruipruimte inderdaad te laag zijn, dan kan je deze ruimte alsnog gedeeltelijk vullen met een licht isolatiemateriaal. Omdat de onderkant van de vloer niet zozeer wordt ingespoten heb je wel iets meer warmteverlies dan bij kruipruimte isolatie.

Bij bodemisolatie wordt er gebruik gemaakt van isolatiechips of isolatiekorrels, zoals bijvoorbeeld EPS-parels. Een ander alternatief voor bodemisolatie materiaal zijn isolatieschelpen.

Vloerisolatie

Heb jij geen kruipruimte of is deze echt niet bereikbaar, dan kun je altijd nog kiezen om de bovenzijde van je vloer te isoleren. Dit wordt ook wel vloer isolatie genoemd. Deze zogeheten vloerplaat isolatie komt steeds vaker voor, hierbij wordt er een geïsoleerde vloer bovenop je huidige vloer gelegd, het nadeel hiervan is dat je vloer als het ware opgehoogd wordt. Hierdoor kan het voorkomen dat het plafond lager lijkt, dat je deuren moet verkorten en je een nieuwe vloer moet leggen.

Bespaar tijd

Betrouwbare installateurs

100 % vrijblijvende offertes

Altijd in jouw regio

1
Aanvragen deze maand

Makkelijk en overzichtelijk

Ik vind het altijd fijn om verschillende offertes te vergelijken, maar ik wist niet goed bij welk bedrijf ik dat moest doen. Via Xperty kreeg ik binnen 24 uur al mijn eerste offerte. Echt super!

Dirk van Dijk

Binnen 24 uur

Binnen 24 uur ontving ik de eerste offerte al. Uiteindelijk de dakkapel laten plaatsen via één van de aangesloten aannemers en aardig wat geld bespaard

Jan de Wilde

Top service

Meerdere offertes ontvangen van bouwbedrijven uit de buurt die we niet kenden. Een mooie erker laten bouwen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Fam v.d. Veen

Bekijk wat jij gaat besparen

Veelgestelde vragen

Het is vaak niet makkelijk om te bepalen waar jullie woning behoefte aan heeft. Is het verstandig om eerst te investeren in vloer isolatie? Of hebben jullie meer aan muurisolatie? Wij begrijpen heel goed dat dit een moeilijke keuze is en helpen jullie graag bij dit proces. Het is namelijk ook mogelijk om een vrijblijvende adviesgesprekken te plannen met de verschillende bedrijven in jullie regio. Deze komen langs en bespreken samen met u de verschillende mogelijkheden en brengen op basis daarvan een vrijblijvende offerte uit.

Doorgaans ontvang je binnen 24 uur al de eerste offerte. Echter kan het voorkomen dat een leverancier meer informatie nodig is om een offerte op maat te kunnen maken. De leverancier zal dan eerst telefonisch contact opnemen om de aanvraag te bespreken en zal o.b.v dit gesprek een offerte uitbrengen. Wanneer je denkt dat er iets is fout gegaan kan je altijd contact opnemen met info@xperty.nl.

Wanneer je via Xperty een offerte aanvraag doet, is dit altijd vrijblijvend en gratis. Je zit nergens aan vast en kan er altijd voor kiezen om niet in te gaan op de ontvangen offertes. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Het is mogelijk om de aanvraag te veranderen of te annuleren, wanneer de aanvraag nog niet is verzonden. Wanneer de aanvragen al verzonden zijn kan je het best rechtstreeks contact opnemen met het desbetreffende bedrijf. Deze kan je vervolgens verder helpen en een aangepaste offerte maken.